Олімпіада «Кращий за професією «Адміністратор»

У нашому навчальному закладі вже стало традиційним проведення тижнів професійної майстерності. Так, в рамках проведення тижня профмайстерності з професії «Адміністратор» 07.12.2018 року була проведена олімпіада «Кращий за професією  «Адміністратор».
  Викладач спецдисциплін Стрілець Наталія Валеріївна і майстер виробничого навчання Рагімова Ольга Юріївна підготували для учнів групи № 18 теоретичні та практичні завдання. Метою проведення олімпіади було перевірити знання, вміння та навички, отримані учнями на уроках професійно-теоретичної підготовки та на уроках виробничого навчання.
Учасники  олімпіади загалом продемонстрували достатній рівень знань і виявили не тільки фахову підготовку, але й кмітливість при виконанні різноманітних завдань.
За результатами цього заходу були визначені переможці:
І місце – Ковальчук Яна, Діброва Олександра.
ІІ місце – Ніточкіна Вероніка,  Чулавін Пилип.
ІІІ місце – Сеньків Андрій.



«ЩО? ДЕ? КОЛИ?»

В рамках проведення тижня професійної майстерності за професією «Адміністратор» 06.12.2018 року, викладачем спецдисциплін Стрілець Наталією Валеріївною, була проведена гра «Що? Де? Коли?».
Учні групи № 18 «Оператор комп’ютерного набору. Адміністратор» із задоволенням прийняли участь в грі, для чого поділились на дві команди, які за бажанням учнів назвали «Бємс» та «Смурфіки». Учні показали обізнаність не тільки у сфері управління та адміністрування, але й впевнено відповідали на питання з історії виникнення професії «Адміністратор», орієнтувались в основних напрямках діяльності та перспективах кар’єрного зросту майбутніх кваліфікованих робітників.
Переможцями в грі «Що? Де? Коли?» стала команда «Бємс».



Поговоримо про бюджет

Кожен день ми маємо справу з грошима, вони визначають фінансове становище сім’ї, спроможність фірми, благополуччя держави. З дитинства всі ми знаємо, що гроші – це такі папірці, або монетки, на які можна купити майже все що завгодно, що гроші завжди потрібні, і що найчастіше їх не вистачає.
22 листопада 2018р. у гуртожитку нашого училища викладачами Стрілець Наталею Валеріївною та  Орел Наталею Григорівною було проведено виховний захід «Сімейний бюджет».
Проводячи дану зустріч, викладачі з учнями поговорили про сімейний бюджет і як його грамотно складати.
Під час заходу учні перевірили свої знання у вікторині з основних питань, пов’язаних з фінансовими відносинами, пограли в гру, проаналізували сімейний бюджет своєї родини, спробували скласти свій особистий сімейний бюджет, переглянули анімаційний фільм про грошову систему.
Дуже добре, що захід виявився корисним, учні пересвідчились, що гроші потребують бережливого відношення.
Виховний захід пройшов у дуже жвавій теплій атмосфері. В кінці зустрічі викладачі і учні почастували шоколадними монетками.


Вклонімося і мертвим, і живим…

Впродовж двох років Запорізька область була окупована фашистськими військами. За цей час загинули 35 тисяч мирних жителів, і майже 60 тисяч вивезли до Німеччини на примусові роботи. 75 років тому ціною власного життя воїнам вдалося звільнити Запоріжжя. День визволення Запоріжжя відзначається 14 жовтня, в річницю завершення Запорізької операції, яка відбулась 10-14 жовтня 1943 року.
З нагоди святкування цієї події, 17.10.2018 року, класний керівник групи № 11 за професією «Декоратор вітрин. Флорист» Стрілець Наталія Валеріївна, провела відкритий виховний захід під назвою «Згадаємо і мертвих і живих…»,  метою якого було формування в учнів належності до українського народу та його історії, розширення знань про події Другої Світової війни в Запорізькій області, виховання любові до рідного краю та поваги до людей старшого покоління.
На заході були присутні: заступник директора з НМР Кулинич Олена Анатоліївна, соціальний педагог Сєргєєва Олена Анатоліївна та почесні гості нашого навчального закладу – діти війни, представники Ради ветеранів Вознесенівського району, учасники відновлення міста Запоріжжя Бурляй Олена Федорівна та Надточій Алла Пантелеївна.
Більшість воїнів–переможців тієї війни, якої вони не обирали, загинули, проливаючи кров, віддаючи своє життя за наші світанки  та вечори, посмішки і сльози – за нас. Ми пам’ятаємо їх! Ми завдячуємо їм! І в цей день згадали, як  саме проходило визволення міста Запоріжжя й області.
Впродовж свята звучали вірші, розповіді про воєнні дії та повоєнне Запоріжжя, пісні про наше місто. Учні уважно слухали оповідачів: деякі факти того часу їх дивували, а деякі відверто шокували, бо всі ці страшні події  75 років тому відбулись на тій землі, на якій зараз ми маємо щастя жити.







День захисника України

Державне свято День Захисника України, вважається досить новим, але має історію багатьох століть. Дата 14 жовтня була обрана не випадково, адже саме в цей день відзначається велике православне свято – Покрова Пресвятої Богородиці, також жовтневий день був знаменним для запорізьких козаків.
З нагоди святкування Дня захисника України 14 жовтня 2018 року, педагогічні працівники Державного навчального закладу «Запорізьке вище професійне училище», організували учнів з метою відвідання урочистостей, присвячених цій події на майдані Героїв. На заході, серед інших гостей, були присутні заступник директора з навчально-виховної роботи Паскарь Наталія Юріївна, соціальний педагог Сєргєєва Олена Анатоліївна, викладач Стрілець Наталія Валеріївна, а також учні груп № 03 за професією «Лицювальник-плиточник. Муляр», № 06 за професією «Оператор комп’ютерного набору. Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних», № 08 за професією «Агент з постачання. Оператор комп’ютерного набору», № 11 та № 14 за професією «Декоратор вітрин. Флорист», № 18 за професією «Оператор комп’ютерного набору. Адміністратор».
До Дня захисника України було приурочено урочисту клятву 124-ма вихованцями ліцею «Захисник». В цей день ліцеїсти присягли перед народом України, офіцерами та батьками. З Києва пролунало привітання президента України Петра Порошенка. Також, привітати ліцеїстів зі складанням присяги завітали представники міської та обласної ради, старше покоління захисників та ветеранів Другої Світової війни. Церемонію складання присяги було доповнено виставкою військової техніки. В центрі Запоріжжя, на майдані Героїв, розташувались БТРи, броньовані вантажівки та гармати, на фоні яких місцеві жителі робили світлини.
Учням нашого навчального закладу була відведена почесна місія – тримати символ нашої держави – синьо-жовті прапори, які гордо замайоріли перед  Запорізькою обласною державною адміністрацією. Учні відповідально віднеслись до цього завдання, на їх обличчях сяяли усмішки і гордість за те, що вони є українцями – громадянами саме нашої великої держави – України.






Ми – українці

20 вересня 2018р. у гуртожитку викладачами Стрілець Наталею Валеріївною та  Орел Наталею Григорівною було проведено виховний захід «Ми – українці». Проводячи дану зустріч, викладачі ставили мету підвищити шанобливе ставлення учнів до вивчення культури України, її історії, зміцнити їхнє почуття національної гордості й гідності.
Жодна з держав не може вважати себе розвиненою, якщо її громадяни не знають свого минулого. Зараз ми намагаємось відродити наші культурні досягнення: мову, історію, мистецтво, звичаї і традиції.
На цьому заході  кожен з учнів зміг перевірити, наскільки він знає культуру свого народу. Всі присутні розділилися на дві команди та змагалися в семи конкурсах. Кожна команда отримала свої завдання, які їй потрібно було вирішити. Учні чудово впоралися зі всіма завданнями та показали прекрасні знання з історії України та рідного краю.
Виховний захід пройшов у дуже жвавій теплій атмосфері, а нагородою для всіх стала дружба і гарний настрій.

Міжнародний день пам’яті жертв фашизму

Фашизм – це різновид політичного режиму, а також радикальна авторитарна імперіалістична політична ідеологія, характерними ознаками якої є сильний культ особи, мілітаризм, тоталітаризм, імперіалізм та ідея єднання та мобілізації нації та держави проти ворогів, ідея постійної війни й панування. Але населення не тільки країн Європи, а й всього світу які понесли численні людські втрати, розуміють суть цієї страшної трагедії, яка пройшла усім світом, змітаючи за собою мільйони ні в чому не винних людей.
Міжнародний день пам’яті жертв фашизму відзначається щороку у всіх тих країнах, які боролися за право жити в світі. У цей день прийнято згадувати тих людей, що загинули в гітлерівських таборах смерті, у результаті фашистських репресій, хвороб і голоду, від нальотів ворожої авіації.
З приводу цієї сумної дати, класний керівник групи № 11 за професією «Декоратор вітрин. Флорист» Стрілець Наталія Валеріївна та майстер виробничого навчання Гудзь Аліна Юріївна 19 вересня 2018 року провели класну годину, присвячену Міжнародному дню пам’яті жертв фашизму.
Учні уважно слухали класного керівника і, не дивлячись на свій юний вік, могли відповісти на питання «що таке фашизм?», «що таке геноцид?» та «хто був головною особою, яка спробувала втілити в життя свій страшний задум – панувати над світом?». Обізнаність учнів говорить про те, що і до тепер ніхто не забутий і ніщо не забуто, і дає надію на те, що геноциду, масовим розстрілам і кривавим розправам більше не буде місця на землі. 
Ця війна нікого не залишила у виграші. Усі в ній втратили мирних жителів, врожайні поля, мирне небо, сотні тисяч молодих людей, які повинні були жити і будувати майбутнє.
Хвилина мовчання в цей день — усього лише мала частина нашого вселенського «спасибі» усім тим, хто так і не дожив до переможних криків і сліз радості.

Табори смерті

За роки Другої Світової війни через табори смерті пройшли 18 мільйонів чоловік, з них 5 мільйонів – громадяни Радянського Союзу, тож з нагоди відзначення Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів, 11 квітня 2018 року,  класний керівник та майстер виробничого навчання групи № 11 за професією «Декоратор вітрин. Флорист» провели класну годину. Учні вшанували пам’ять жертв нацизму, в’язнів таборів смерті.  На цьому заході увага  учнівської молоді була прикута до однієї з жахливих сторінок історії Другої світової війни. Були представлені світлини, які є свідченнями жахливого геноциду у концентраційних таборах на території України, Німеччини, Польщі, про страшні злочини нацистів проти людства.
Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів відзначається 11 квітня за ініціативою ООН. В цей день 1945 року в’язні Бухенвальду підняли інтернаціональне повстання проти гітлерівців, і вийшли на волю. Метою відзначення  Дня 11 квітня є збереження пам’яті  про трагічні події Другої Світової війни, які забрали життя людей, загиблих у нацистських концтаборах, гетто та місцях примусового тримання.


Весняний концерт

Після затяжної зими так хочеться тепла та сонця. Весна намагається пробратись в наше місто, але в неї не дуже добре виходить. Тож, учні групи № 11 за професією «Декоратор вітрин. Флорист», за поданням класного керівника Стрілець Наталії Валеріївни, вирішили своїми усмішками і жартами скоріше взяти верх над негодою, щоб весняне тепло потішило нас яскравими сонячними променями, зеленіючою листвою та щебетанням птахів. 03 квітня учні організували «Весняний концерт», де і акторами і глядачами були самі учні. До свята були залучені і учні інших груп.
Розпочали концерт учениці групи № 18 за професією «ОКН. Адміністратор» Волчкова Анастасія та Ковальчук Яна, які привітали глядачів. Наступний номер концертної програми підготував учень групи № 02 за професією «Маляр. Штукатур. Лицювальник-плиточник» Канайкін Дмитро, який розповів гумореску Павла Глазового «Батькова наука». Яка ж весна без співів та щебетання пташок? Наступна учасниця, пташка співоча, нашого училища учениця групи № 14 за професією «Декоратор вітрин. Флорист» Ворона Анастасія заспівала пісню «В городе весна». Наступні учасники із групи № 06 за професією «ОКН. Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних» Касич Тетяна та Ластова Юлія підготували гуморески та вірш.  А на останок всі глядачі прийняли участь в захопливій грі «Відгадай слово», де кожен бажаючий зміг проявити свій акторський талант.
Захід пройшов весело і не вимушено, всі учні посміхались і жартували, адже нещодавно відсвяткували ще й День сміху. Здивувало всіх те, що похмурий день, під кінець концерту, розвіяли яскраві промені сонця, тож, старання учнів «зазвати» весну увінчалися успіхом.





Обговорення актуальних питань

14 березня 2018 року класний керівник Стрілець Наталія Валеріївна та майстер в/н Маковецький Олександр Олександрович провели класну годину, на якій нагадали учням групи № 11 за професією «Декоратор вітрин. Флорист» правила поведінки при знаходженні вибухонебезпечних предметів. Учні не тільки прослухали інформацію про поводження з вибухонебезпечними предметами, а й отримали пам’ятки, завдяки яким,  учні добре запам’ятають ці правила і зможуть уникнути ураження  мінами та вибухонебезпечними предметами.
Наступним пунктом обговорення на класній годині було ознайомлення учнів групи з актуальністю проблеми насильства в учнівському середовищі та в сім’ї. Мета цього обговорення – навчити учнів розрізняти види насильства та розробити відповідну стратегію поведінки у ситуаціях ризику, аргументувати свої дії з попередження насильства на основі власної відповідальності, окреслити механізм захисту прав дітей.
Учні приймали активну участь в обговоренні, задавали багато запитань, на які отримували змістовні відповіді від класного керівника та майстра в/н. З огляду на зацікавленість учнів можна зробити висновок, що інформація, яка була надана на класній годині була для них цікавою та корисною.


Державна підсумкова атестація в групі №08 за професією: «Агент з постачання, Оператор комп’ютерного набору»


Комментарии